Docenten

Sascha Leuftink

Sascha LeuftinkHij heeft ruim 16 jaar ervaring in de internationale marketing en verkoop van levensmiddelen met als focus de Duitse markt. Na diverse functies bij o.a. HAK (groente-conserven), LambWeston (aardappeldiepvriesproducten), De Zuivelhoeve (zuivelproducten) en Zwanenberg Food Group (vleesproducten, merken: Kips, Linera, Zwan, Zwanenberg) is hij sinds 2009 als projectleider van het Saxion Export Center verbonden aan Saxion Hogescholen in Enschede en Deventer. Hij heeft een bijdrage geleverd aan een publicatie over harddiscount van het Erasmus Food Management Instituut (2006). Tevens is hij door de Federatie Nederlandse Exporteurs (FENEDEX) verkozen tot de beste 10 Export Managers van 2007. Middels het Saxion Export Center ondersteunt hij bedrijven met kennis en internationale HBO-afstudeerders ten einde internationale bedrijfsdoelstellingen te realiseren.

John Mazeland

John MazelandJohn Mazeland, geboren, opgegroeid en woonachtig in Nederland. Hij studeerde als eerste in Nederland af bij het Centrum voor Duitsland-Studies (CDS) van de Universiteit Nijmegen. Sinds 1994 leidde hij daar de postdoctorale beroepsopleiding “Met meer succes naar Duitsland”. Sinds 2000 was hij de zakelijk directeur van het CDS. In 2004 werd hij met de Business Alliance Nederland Duitsland zelfstandig. Hij co├Ârdineert en verzorgt open inschrijvingscursussen alsmede op maat gesneden inhouse trajecten.

Berthold Tacke

Berthold TackeBerthold Tacke woont en werkt in M├╝nster als communicatie-adviseur en -docent. Hij is directeur van Karolus Konzept, een consultancy die de volgende zwaartepunten in het vaandel heeft staan: bedrijfscommunicatie en -training, interculturele tekstadvisering en -productie, organisatie-advies tegen de achtergrond van projectmanagement en politieke consultatie met betrekking tot nationale en Europese ontwikkelingen.

Roy van Veen

Roy van VeenRoy van Veen is CEO en oprichter van het Zwolse internetsoftwarehuis Theatre of the Mind en voormalig COO van internet service provider Zoranet (vestigingen in Amsterdam en Zwolle). Roy bekleedt daarnaast diverse adviserende functies, publiceert met regelmaat en is online sinds eind jaren ’80.