Zakelijk “1,5 meter” Duits voor VMO leden op dinsdagen

Data: dinsdagen, 14 september,  28 september,  12 oktober, 26 oktober & 9 november 2021
Tijd: 14.30 – 17.00 uur
Locatie: in Hengelo
Prijs: €500,- excl. BTW
Aantal: maximaal 6 personen

De cursus bestaat uit 5 dagdelen van 2,5 uur en besteedt aandacht aan de verschillen tussen de Duitse en Nederlandse zakencultuur en de wijze waarop effectiever gecommuniceerd kan worden met Duitse zakenpartners. De sessies zijn gericht zijn op het verbeteren van je gespreksvaardigheden en het gebruik van de Duitse taal.

Cursusomschrijving
Zakendoen met Duitse partners? Geen probleem, zou je denken. Maar begrijp je elkaar wel altijd goed? Loopt de communicatie nogal stroef door cultuurverschillen, misverstanden, begripsverwarring, onvoldoende kennis of handigheid in het gebruik van de Duitse taal, dan is het hoog tijd om uw kennis van het zakelijke Duits bij te spijkeren. Want wie behoorlijk Duits spreekt heeft in het zakenleven een streepje voor. Natuurlijk beheersen ook veel Duitsers vandaag de dag een aardig mondje Engels. Maar als het echt de diepte in gaat, slaakt menig Duitse zakenpartner een zucht van verlichting, wanneer blijkt dat hij met de Nederlander ook in het Duits kan communiceren. Met uw Duits op een hoger niveau verbetert u uw relaties met Duitse zakenpartners en dat levert uiteindelijk meer op.

Voor diegene die goed voorbereid de zakelijke markt op wil, is een cursus geen overbodige luxe. De training “Zakelijk Duits” bestaat uit 5 sessies waarin wij uw lees-, spreek- en schrijfvaardigheid naar een hoger niveau gaan tillen.

Prettige bijkomstigheid is dat u op informele wijze kennis maakt met mensen die ook op de Duitse markt actief zijn.

Aandacht wordt besteed aan:
– Woordenschat uitbreiden
– Grammatica bijspijkeren
– Uitspraak oefenen
– Duitse terminologie
– Gesprekken in het Duits voeren
– Telefoneren in het Duits
– Praten over cultuurverschillen en andere ervaringen
– Duitse films, nieuws- of televisieprogramma’s bekijken en bespreken

Doelgroep
Deze cursus is speciaal bedoeld voor alle VMO-leden die zaken doen of willen gaan doen met Duitsland, en geeft een goed overzicht van de belangrijkste verschillen in de “denkwijze” van Duitsers en Nederlanders. Dit seminar is geschikt voor zowel directie en management als voor uitvoerende medewerkers. Enige kennis van de Duitse taal is wel vereist.

Docent
John Mazeland, directeur en docent van de Business Alliance Nederland Duitsland.

Investering
Voor deelname aan de cursus “Zakelijk Duits” geldt een prijs van €500,-  incl. studiemateriaal, koffie/thee/water en exclusief BTW. Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u een bevestiging en factuur.

Annulering
Kosteloos annuleren is mogelijk tot 2 weken vóór de activiteit en kan alleen schriftelijk geschieden. Voor elke annulering na deze datum wordt 100% van de deelnamekosten in rekening gebracht. Uiteraard is het wel mogelijk om een vervanger af te vaardigen.

Aanmelding
Wanneer u onderstaand aanmeldingsformulier invult, krijgt u zo spoedig mogelijk een bevestiging:

  Naam

  E-mail

  Functie

  Bedrijf

  Adres

  Postcode

  Plaats

  Telefoonnummer