Zakelijke communicatie met Duitsers

BAC-Logo_2013 kleiner

Datum: 7 december 2017
Tijd: 14:00 uur tot 17:00 uur
Locatie: Nederlands-Duitse Businessacademie, Siemenstraße 31 Kleve
Prijs: € 175,-

U spreekt inmiddels al een behoorlijk mondje Duits maar uw Duitse zakenpartner of medewerkers reageren heel anders dan u had verwacht. U heeft per telefoon heel netjes gevraagd of die levering er morgen al kan zijn, maar de andere kant reageert traag of helemaal niet. Hoe kan dat toch? U zendt een boodschap en dacht dat u duidelijk was. Uw Duitse zakenpartner herkent de urgentie niet of denkt wat wil hij me hiermee zeggen?

Afspraken maken in het Duits is vaak moeilijker dan we in eerste instantie denken. De andere kant is moeilijk te verstaan en het is vaak lastig om het juiste vakjargon paraat te hebben. Bij dit onderdeel wordt u door middel van rollenspellen hierin getraind, en krijgt u handige tips zodat u uw gesprekken beter kunt voorbereiden. Vervolgens is het gelukt telefonisch een afspraak te maken en nu gaat u bij uw Duitse zakenpartner op bezoek, u heeft een “Protokoll” met daarin uw zwaar onderhandelde resultaat zwart op wit. U denkt dat u de opdracht heeft en toch is dat niet zo. Wat is er aan de hand? Waarom zeurt mijn Duitse zakenpartner zo lang door over de technische details? Na het volgen van deze dag weet u waar u aan toe bent wanneer u met Duitse zakenpartners communiceert!

Docent
John Mazeland, directeur en docent van de Business Alliance Nederland Duitsland.

Doelgroep
De training is bedoeld voor maximaal 12 leden van het management uit het bedrijfsleven en van de overheid die er voor kiezen zich verder te bekwamen in de Duitse mentaliteit en bedrijfscultuur. Wat de deelnemers uit het bedrijfsleven betreft is de cursus zowel geschikt voor managers van bedrijven die exporteren naar als voor managers van bedrijven die importeren uit Duitsland. Bovendien, zo blijkt uit onze ervaringen sinds 1992, worden de cursussen zeer gewaardeerd door managers die werkzaam zijn in een Nederlands-Duits concernverband, dan wel joint-venture.

Investering
Voor deelname aan de cursus “Zakelijke communicatie met Duitsers” geldt een prijs van € 175,-.
De prijs is inclusief alle faciliteiten, studiematerialen, catering, koffie/thee/fris en exclusief BTW. Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u een bevestiging en factuur.

Annulering
Kosteloos annuleren is mogelijk tot 2 weken vóór de activiteit en kan alleen schriftelijk geschieden. Voor elke annulering na deze datum wordt 100% van de deelnamekosten in rekening gebracht. Uiteraard is het wel mogelijk om een vervanger af te vaardigen.

Aanmelding
Wanneer u onderstaand aanmeldingsformulier invult, krijgt u zo spoedig mogelijk een bevestiging:

Naam

E-mail

Functie

Bedrijf

Adres

Postcode

Plaats

Telefoonnummer